Полицията задържа легендарния музикален продуцент Марион Найт, съобщава АП. Той е обвинен в това, че е прегазил умишлено с пикапа си човек до смърт и е блъснал друг, след което е избягал от местопрестъплението. На Найт е определена гаранция от 2 милиона долара. Адвокатите на продуцента твърдят, че клиентът им случайно е блъснал човека, спасявайки се от улични бандити.

Марион Найт е един от основателите на лейбъла Death Row Records, който работеше с рап звезди като Snoop Dogg и Tupac Shakur. Сега Найт е собственик на Black Kapital Records

След инцидента очевидци наричат Шуг Найт убиец. По думите им, хип хоп магнатът категорично е бил зад волана на автомобила по време на инцидента, при който загина 55-годишния Тери Картър, а актьорът Кле Шахид „Кокала“ Слоан бе ранен.

Синът на загиналия, Меридит Картър твърди, че Шуг и Тери никога не са били приятели, както твърдят адвокатите на продуцента. „Това си беше чисто хладнокръвно убийство. Този е хладнокръвен убиец, а баща ми е жертвата. Той е най-злият човек на света“, казва Меридит.

Daily News цитира очевидец, който е казал пред полицията, че „Найт е премазал черепа на Картър, минавайки през главата му с 2-тонния си пикап“. Инцидентът се е случил на снимачна площадка на биографичния филм Straight Outta Compton, където Найт е искал да се сдобри с бившия си партньор в Death Row Д-р Дре.

Според информацията, на снимачната площадка Найт се е скарал някакви хора. Спорът е траел около 20 минути. След това опонентите решили да продължат спора в намираща се наблизо закусвалня. Когато обаче излезли на улицата, Найт скочил в пикапа си и ги сгазил./Блиц

10 11

Намери ни във facebook