Цигани пребиха с вериги изтощен от умора кон (видео)

Двама цигани пребиха с верига и ритници, коня, теглещ каруцата им, след като животното отказало да дърпа натоварената с железа кола по наклона, по който се движели.

За това съобщи във Фейсбук Цветан Атанасов, който станал свидетел на нечовешката жестокост, която се впуснал да спре.

„Днес пътувайки по работа, минахме през махалата до летищено „Христо Ботев“ и на подлеза, където пътя минава под ж.п. линиите, заварихме каруца, пълна със старо желязо, която е препречила пътя.

Кончето – видимо изнемощяло, отказваше да се качи по стръмния наклон. Двамата цигани с него няколко пъти опитаха да накарат животното да се качи, дърпайки го за юздите. След като видяха, че не се получава, извадиха една къса верига и започнаха да бият горкото животно. Излязох от колата и докато стигна при тях, то падна на земята. Единият от тях започна да го рита ядосано, докато лежи безпомощно на земята. Разкрещях им се и престанаха, но насочиха агресията си към мен. Взеха намиращата им се под ръка вила и тръгнаха към мен. Благодарение на моя колега и друг свидетел на случващото се, които се притекоха на помощ, изгубиха кураж! Благодаря Ви хора!!! След което заснех това видео. Моля Ви споделяйте!!! Това безумие трябва да спре. Те не са хора“, пише той в социалната мрежа.

Освен това Атанасов е заснел скандала си с двамата роми и лежащото на земята пребито животно. Към момента клипчето е споделено от близо 4 хиляди души, като освен това мъжът е призовал своите абонати да се присъединят към Фейсбук събитието „Протест срещу циганските своеволия и бездействието на държавата“, насрочено за 2 май в цялата страна.

Намери ни във facebook