Петролният бранш: Марешки е проблем на държавата

Варненският бизнесмен е отказал договорни отношения с „Лукойл България“, въпреки че такива са му били предложени

 

„Феноменът Марешки“ е проблем на държавата, а не на петролния бранш, се казва в прессъобщение на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). В него е записано, че държавата дължи отговори на обществото относно бизнеса с горива на Марешки – колко данъци е платил, има ли завършена проверка от който и да е държавен орган и какви са условията на доставчиците му.

По време на изслушване в парламента миналата сряда от БПГА съобщиха, че единственият начин горивата, продавани на бензиностанциите на Веселин Марешки, да са по-евтини, е неплащане на всички данъци и акцизи. От бранша твърдят, че държавата не е извършила проверки на бизнесмена.

В отговор Марешки обяви, че купува горива от тримата големи търговци в страната – „Лукойл“, „Полисан“ и „Сакса“.

В съобщение до медиите обаче от „Лукойл“ заявиха, че нямат договор за доставка на горива с фирми на Веселин Марешки. Ако в бензиностанции на Веселин Марешки се продават някакви количества горива, произведени в „Лукойл Нефтохим Бургас“, то те са закупувани от „неизвестни посредници“, допълниха от компанията.

Варненският бизнесмен е отказал договорни отношения с „Лукойл България“, въпреки че такива са му били предложени, става ясно още от съобщението на компанията. /blitz.bg

loading...


Намери ни във facebook