Европа го закъса! Дири млади българи за…

Селско стопанство и строителство чакат нашенци зад граница.   Млади жени се търсят за бране на малини и ягоди, а мъже-по строежите, сочат офертите за работа в чужбина през 2017 година, публикувани в Бюрата по труда в Родопите, разкриха от Агенцията по заетостта, цитирани от 24rodopi.com.

Работодатели от Португалия търсят дами на възраст между 18 и 50 години, които да се включат в прибирането на реколтата от малини. В Испания пък търсят родопчанки между 20 и 40 години за бране на ягоди.


„Жените трябва да са с опит в селското стопанство и подходящи физически данни, предвид естеството на работа и високите температури. Трябва да притежават чисто свидетелство за съдимост”, се посочва в офертата на смолянското Бюро по труда.  Израел пък търси работници в строителството. За работа по Спогодбата между двете държави могат да кандидатстват мъже на възраст между 25 и 50 години. Те не трябва да имат родители или деца, които работят в Израел, да не са осъждани и да не са работили досега в държавата. Търсят се мазачи, кофражисти, арматуристи, както и работници по полагане на керамични облицовки. Задължително е да умеят да разчитат строителни планове./Блиц
 

loading...


Намери ни във facebook