ИЗВЪНРЕДНО: ОТКРИХА МЪРТЪВ ЗАТРУПАНИЯ ОТ ЛАВИНА!

Затрупаният от лавина мъж в Рила е открит, съобщиха от планинския спасителен отряд в Дупница. В момента мъжът се реанимира, прави се всичко възможно да бъде спа

Чрез използването на сонди планинските спасители от Дупница са открили затрупания от лавина в района на Седемте рилски езера.
С.К. е в много тежко състояние, но е жив, пренесен е в хижа „Рилски езера“, където се реанимира от пристигнал лекар. Планинските спасители също са провеждали реанимационни действия, докато пристигне медикът, съобщи „24 часа“.

 
Д-р Христов от Спешен център – Сапарева баня заяви пред „Струма“, че мъжът има много слаб пулс. 
„Борим се за живота му, на границата е, реанимираме го, борим се да го върнем, но няма гаранция за живота му“, обясни още лекарят. 
Първоначално Кирил Чолаков от планинската спасителна служба в Дупница съобщи пред БТА, че мъжът е намерен мъртъв.
По неофициална информация загиналият е от София. В издирването му участваха около 40 души – планински спасители с обучени кучета и туристи в района.
Сигналът за попадналия под лавината мъж е подаден от брат му в 11.55 часа. 
По информация на „Струма“ загиналия е Филип Козарски. Той отишъл на хижа, за да празнува именния ден на брат си. Двамата обаче решили да сменят местоположението за каране на ски, когато били застигнати от лавина. Йордан се спасил, но Филип бил затрупан от снега.
В момента по случая работи полицията, уточниха планинските спасители.
Метеорологичните условия в планината са много лоши, има мъгла, духа вятър, вали сняг.

loading...


Намери ни във facebook