БЪЛГАРИЯ ИЗТРЪПНА! ПРЕДИ БРОЕНИ МИНУТИ 18-ГОДИШНА В НАПРЕДНАЛА БРЕМЕННОСТ НАПРАВИ НАЙ-СТРАШНОТО!

18-годишно момиче в напреднала бременност опита да се самоубие, но бе спасено от лекари в МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Бременната пациентка, която е село в Община Полски Тръмбеш, е била приета в събота в кома, след като погъннала огромно количество таблетки за хипертония, обезболяващи, сънотворни и още медикаменти, които е намерила в дома си, съобщи „24 часа“.

След направените й изследвания лекарите взели решение за спешно секцио, за да спасят живота на бебето, тъй като майката била в 32-ра гестационна седмица от бременността.

„Преценихме, че ако започнем първо с хемодиализа, още от медикаментите ще попаднат в бебето и ще го убият“, разказа д-р Сибила Маринова.

В екипа, извършил операцията, участвали акушер гинеколозите д-р Албена Паньова и д-р Огнян Цонев, анестезиологът д-р Сибила Маринова и неонатологът д-р Маргарита Кирчева.

Момиченцето се ражда с тегло 2 кг и е под наблюдение на специалистите в отделението по неонатология. След 4-часова хемодиализа майката също е стабилизирана и в понеделник е изведена от реанимация, обясни д-р Маринова.

„Причината за опита за самоубийство са семейни драми, но момичето е искало бебето. Уведомихме Отдела за закрила на детето, тъй като за мен, това което се случва, не е нормално и трябва да се помогне. Всички разбраха, че едва ли не първото бебе на 2017 г.е родено от 13-годишна. Пациентката ни е забременяла на 17-годишна възраст, навършила е пълнолетие 3 дни преди случая, което показва, че не осъзнава, че носи друг живот и ще убие и детето си, освен себе си“, допълни д-р Маринова.

Социални работници вече са поели случая.

loading...


Намери ни във facebook