УЧЕНИЧЕСКИ ТЕРОР! БРУТАЛНИ ЗАПЛАХИ ЗА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА, НО ВИЖТЕ САМО ОТ КОГО! ЩЕ ПАДНЕТЕ!

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че от утре в София учениците трябва да бъдат на училище. Тя получили заплахи от деца да удължи

Ако в някои училища има проблеми, директорите имат право да променят режима на занятията и ще информират учениците си своевременно, уточни Фандъкова  пред журналисти в Министерски съвет.

Тя посочи, че за София не е необходимо да бъде удължавана ваканцията допълнително. Повечето училищни сгради са затоплени.

По-рано пред Нова телевизия Фандъкова обясни, че заради изключително ниските температури сградите на училищата не са могли да се стоплят и поради тази причина, и поради грипната епидемия е било невъзможно децата да се пуснат в класните стаи днес.

„През зимната ваканция в почти всички училища в София отоплението беше намалено до минимум. С настъпването на много ниските температури, имаше училища, които бяха готови да посрещнат ученици, но те бяха по-малко от останалите. Преценихме, че за да не се създаде общ хаос и да се погрижим за здравето на децата, няма да се учи във всички училища”, уточни кметът.

Фандъкова допълни, че била призована да удължи ваканцията за софийските деца до края на седмицата, но според нея това не е нужно.

Миналата седмица тя получила буквално хиляди съобщения от деца във фейсбук с молба да им удължи ваканцията.

„Първите дни имах над 200 съобщения. В началото бяха по остри, включително ме заплашваха, че няма да гласуват за мен. Вчерашния ден вече имаше ученици, които недоволстваха, че не са на училище. Благодаря на всички, че са активни. Родителите постъпиха много отговорно и помогнаха за взимането на това решение“, призна кметицата.

Мнозина директори на училища в София вече обявиха, че децата ще учат до края на седмицата, но с намалени учебни часове – те ще бъдат 30-минутни, вместо регламентираните 45 минути.

Няма да се отучва по време на междусрочната ваканция заради допълнителните дни, обявиха вече от МОН. Причината е, че новият закон за училищно и предучилищно образование предвижда до седем неучебни дни през годината при грипна епидемия или прекалено ниски температури.

loading...


Намери ни във facebook