Внимание! Изобретателни измамници от Северозапада измислиха хитра схема за кражба на скъпи GSM-и!

Снимка: Булфото

Изобретателни измамници измислиха хитра схема за кражба на скъпи мобилни телефони, твърдят криминалисти с опит от Враца, цитирани от „Конкурент“. На въдицата може да се хване всеки притежател на смартфон.

Далаверата е актуална от няколко месеца. Напоследък във фейсбук е пълно с обяви за изходни предложения на счупени екрани на GSM-и.

В зависимост от модела на телефона, услугата „излиза от 50 до 150 лева“. Нужно е само да изпратите по куриер повредения смартфон и парите за ремонта до определен получател. Той взима между 10 и 20 лева от сумата, а остатъкът и GSM-а са за авторите на схемата, които прибират кеша и се отървават от апарата в най-близкия оказион.  Собственикът на смартфона разбира, че е ужилен няколко дни по-късно. Дори и да успее да издири човека, на когото лековерно е изпратил телефон и пари, няма как да стигне до авторите на схемата и е принуден да пие една студена вода. Криминалисти, до които се допитахме по темата потвърдиха, че измамата е измислена във Врачанско – един от най-бедните региони в България и работи успешно. Десетки са ужилените собственици на телефони, които се срамуват да подадат жалба в полицията или просто си купуват нов мобилен телефон, пише Блиц. 

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!

loading...


Намери ни във facebook