Сълзите избиват от мъка и гняв. Абсолютна драма на погребението на зверски убитата в „Люлин“ Силвия. Първи снимки

Снимки: в. „Телеграф“

Близо 100 човека се стекоха на гробищата вчера, за да си кажат последно сбогом с младата майка Силвия, която бе убита в столичния квартал „Люлин” от изверг рецидивист за 80 лева, пише „Телеграф”.

40-годишната жена бе нападната в гръб от 24-годишния Тунджай Киров към 3 часа посред нощ на 20 май. 

Върви към дома си в първи микрорайон, след като си купува цигари от близка бензиностанция.

Криминално проявеният и осъждан мъж я удря силно по главата. Извергът задига дамската чанта на Силвия с 80 лева в нея и лични документи. Изтръгва от врата и ушите й около 12 грама златни накити и изчезва.

Ден по-късно и часове преди 16-ия рожден ден на сина си, Силвия издъхва в болница.   20 дни тялото на 40-годишната жена лежи в моргата, защото тече разследване. Едва на 8 юни полицията и прокуратурата дават разрешение на близките на жената да я погребат. Опелото е от 14 часа в гробищния парк на „Бакърена фабрика” в София. Половин час по-рано семейството, приятелите и колегите на Силвето вече са на мястото. Всички са облечени в черно и крият подутите си от плач очи зад слънчеви очила.

Държат в ръцете си четен брой карамфили. Близо 100 човека палят свещи в памет на отишлата си нелепо от този свят Силвия. Младата майка е обезобразена от удара в главата и е положена в затворен бял ковчег. „По-добре така,  да не я виждат в това състояние, а да я помнят красива”,  съгласяват се близките й. Бели кали и лилиуми красят последния дом на убитата. Шест червени свещи са запалени в нейна памет.

На сантиметри от ковчега с безизразни лица минути наред стоят съпругът на Силвето и 16-годишният им син. Таткото прави всичко по силите си да се държи и да не заридае, докато мъката на тъщата му оглася залата. Ученикът Алекс не издържа. Докато свещеникът реди словата си, той подпира глава върху тази на 15-годишната си приятелка и бърше сълзи в русите й коси. „Бог да я прости!” е единственото, което успяват да кажат баща и син, когато опечалените минават покрай тях, за да отдадат почит и уважение на семейството на убитата. 
След това вървят бавно след катафалката с тялото на любимата жена. Няма сълзи по лицата им и не говорят с никого. Дават си взаимно кураж със силна прегръдка, докато спускат ковчега на два метра под земята. 
Майката на Силвето, както я наричат близките й – Лили, е неутешима след смъртта на дъщеря си. „Да знаеш, дъщеря ми я няма вече, да не я чакаш, убиха я циганите…”, ридаейки е споделила след убийството възрастната жена пред продавачка в магазина на метри от дома им. „Как можа бе, бабе! Как можа да умре така момичето ми?!”, нареждала, едва поемайки си дъх, баба Лили. 16-годишният син на убитата пък е изключително благодарен на приятелката си, която е неотлъчно до него след трагедията. Двамата са заедно от 9 месеца и не спират да демонстрират любовта си във Фейсбук. „Благодаря ти, любов! Ти си всичко за мен!”, не крие емоциите си Алекс. 

Намери ни във facebook