Пълен кошмар! Извадиха от кома Бате Николай след свирепа катастрофа, актьорът видял светлината в тунела към оня свят

Актьорът Николай Николаев, по-известен като Бате Николай, се възстановява след тежка автокатастрофа, която го изпрати в Ихтиманската болница с комоцио, пукната капачка на коляното и контузия на три пръста на дясната ръка, съобщава „Монитор“.

„И този път ми се размина. Вече се чувствам много добре, след като лекарите ме извадиха от гроба. Така било писано, не е лошо човек и такива работи да преживее“, сподели Бате Николай, който бе няколко дни в медикаментозна кома след сблъсък на неговия автомобил с грамаден джип над софийското село Вакарел.


Актьорът се прибирал с колата си „Рено Клио“, но валял проливен дъжд и джипът, който се движел срещу него, не успял да вземе завоя и влязъл в неговото платно. Бате Николай се опитал да маневрира, свил рязко надясно, за да не се размажат челно, но застанал напреко на огромно возило. Получил се камшичен удар.
„Видях тунела, но бялата светлина беше много високо. Господ реши пак да ме смъкне долу“, разкри актьорът усещанията си за пребиваването в състояние на кома. Той обясни, че изживяването между живота и смъртта било вълшебно и не искал да се връща тук, подобно на 99% от изпадналите в подобна ситуация.
В момента Николай Николаев е в 180-годишната си къща в изоставената махала Драгьовци над Вакарел, в която живее и зиме, и лете. Стегнал я е като дворец на българския дух и не му се слиза в огрубялата София. За пръв път след инцидента ще го направи във вторник за визитациите си в „Пирогов“, където работи като медицински клоун.
Преди 9 г. Бате Николай създаде единствената в света Детска клиника по смехотерапия и досега помага на малките пациенти да коват собственото си изцеление и да се чувстват победители над болестта.
Валят покани да гостува в различни градове и с детския си спектакъл „Един балон с изненади“, който лекува хлапетата от „преяждането“ с компютри и американски екшъни. Актьорът обясни, че вече е във форма да тръгне отново с него из страната, като следващата му спирка навярно ще е Смолян./Блиц
 

Намери ни във facebook