Разводът на Острова може да се окаже по-катастрофален от очакваното! Шотландия и Уелс се опълчиха на Брекзит

Разводът на Острова може да се окаже по-катастрофален от очакваното! Шотландия и Уелс се опълчиха на Брекзит

Първите министри на Шотландия и Уелс – Никола Стърджън и Каруин Джоунс, излязоха със съвместно изявление. В него те заплашват да блокират законопроекта за оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз, който бе публикуван от британското правителство по-рано днес, съобщават британските медии.
Те определиха проектозакона като „откровено заграбване на власт“, което застрашава принципите на делегиране на власт и може да дестабилизира икономиките на Шотландия и Уелс.
„Законопроектът за оттегляне от Европейския съюз не връща правомощия от ЕС към децентрализираните администрации, връща ги само на британското правителство и парламента, и налага нови ограничения на парламента на Шотландия и на националното събрание на Уелс“, се подчертава в изявлението.


Успехът на законопроекта за Брекзит сега е под въпрос, тъй като се нуждае от одобрението на парламентите на Шотландия и Уелс. Стърджън и Джоунс заявиха обаче, че не могат да го препоръчат, тъй като той важи за техните законодателни органи./Блиц

Намери ни във facebook