ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ: РЕЦИДИВИСТЪТ ТАЙСЪНА СКОЧИ НА ПОЛИЦАИТЕ С ОГРОМЕН НОЖ, ПРОЕХТЯ ИЗСТРЕЛ! В ЛОКВА КРЪВ СЕ ГЪРЧИ

26-годишен рецидивист с 14 осъдителни присъди нападна с нож полицай в Дупница. Стефан Митев, известен в ромското гето като Тайсъна, озверял, след като видял полицейския екип, дошъл да го търси в ромския квартал „Горна махала“ в дупница, съобщава в. „Телеграф“.

По това време униформените отишли в дома на Стефан за изясняване на съпричастността му към извършени кражби.

Още при излизането от дома си Тайсъна, който получил прякора си заради множество побоища и дебелото си криминално досие, носил със себе си нож с 20-сантиметрово острие. Изведнъж започнал да го размахва пред един друг от служителите на РУ-Дупница. Не стигнало това, но той не се подчинил на полицейското разпореждане и директно нападнал едно от ченгетата. 

„Първоначално колегата е възпроизвел един предупредителен изстрел във въздуха. Въпреки това този човек е продължил да заплашва и директно нападнал един от полицаите.  За да се защити, той е прострелял 26-годишния мъж в крака със служебното си оръжие“, коментира говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка. Няма опасност за живота на Стефан Митев. На него веднага му е оказана медицинска помощ и е настанен в здравното заведение в Дупница. Що се отнася до полицейския служител, по чудо той се е разминал само с уплаха от случилото се.

„Този човек можеше да го заколя като пиле, без да му мигне окото. Какво трябваше да направи полицаят. Да седи и да чака ли“, коментираха негови колеги. Най-вероятно, след като Тайсъна се възстанови, той отново ще попадне в затвора, прогнозират юристи. 26-годишният дупничанин е известен на полицията с множество и разнообразни престъпления – кражби, грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди. Има 14 осъдителни присъди, потвърдиха от ОДМВР-Кюстендил./bradva

Намери ни във facebook