ГАНСТЕРСКА ВОЙНА ТРЕСЕ БЪЛГАРИЯ! ТОКУ-ЩО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ПЛЕМЕННИК НА КИРО ЯПОНЕЦА Е ПОРЪЧАЛ ГЛАВАТА НА

Циганският наркобос Георги Петров-Йончо е възможно да се сдобие с обвинение, че е поръчал стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, станала на 29 януари 2013 г. пред входа на Съдебната палата в столицата – пише „Уикенд“, като се позовава на отлично информирани източници от специалните служби.

 

Преди месец на Йончо му бе повдигнато и друго обвинение – отбелязва изданието. Той е подсъдим за това, че е планирал и организирал стрелмата срещу сина на Киро Японеца – Януш.

Целта е била момчето да бъде ликвидирано. Престъплението стана преди 2 години в столичния кв. „Факултета“. Петров е племенник на Киро Японеца, но от години враждува с него.

Покрай това разследване в ГДБОП е получена оперативна информация, придружена с конкретни данни, че ромът може да е замесен и в стрелбата срещу Златко Баретата. До напрежението между тях се стигнало заради огромно закъснение с плащане на пратка от 10 кг хероин. През есента на 2012 г. структурата на Златомир Иванов е взела дрогата от ромския бос, като лично екскомандосът гарантирал, че тя ще бъде платена след препродажбата й на дребно. Уговорката била това да се случи до месец по-късно. До края на декември обаче за дрогата не бил платен и лев. На Георги Петров е било обяснено, че никой не искал да я купува, защото наркотикът бил с много лошо качество.
За тази случка в ГДБОП е имало показания от трима свидетели – твърди изданието.

loading...


Намери ни във facebook