Премиерът разби Гебрев и Христо Иванов за военната индустрия: Тя е държавна и не може да работи за посредници, преди имаше стачки за заплати, а днес е на пълна мощност!

Последните 6-7 години в държавата нещата, които направихме, са видими и се виждат от хората. Безработицата падна, инвестициите са предимно в заводи и индустрия. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, коментирайки първите 100 дни на кабинета.

На подпитванията на Антон Хекимян за състоянието на военната индустрия Борисов отговори така:
„Г-н Емилиян Гебрев може да си спомни, когато бяха големите стачки във ВМЗ-Сопот, когато заводите не работеха, хиляди не работеха и ходех да се срещам с тях.

Положих огромни усилия да се съживи военната индустрия и сега тя работи на обороти, и в най-добрите години на социализма не е било така, от абсолютно стачкуващи за заплати хора до работа на пълна мощност.
Г-н Гебрев си спомня онези разговори, тогава се молех на оръжейните фирми да помогнат. На входа и на изхода са се наредили държавните компаниите и печалбите отиват при частните фирми. Държавата има ангажимент държавните заводи да работят, държавната „Кинтекс” да работи за държавните заводи и ако е пълен капацитетът, да помага на частните. Не може държавната фирма и държавните заводи да работят за посредници. Отдавна съм го казал, че посредниците трябва да се махнат”, подчерта той пред bTV.
 
Премиерът посочи, че „Дунарит” работи,  изнася си продукцията, плаща си задълженията и никой не го закача. Не искам и да знам на кой е дружеството”, заяви Борисов. Интересува ме „Кинтекс” да докарва договори.
 
„В никакъв случай „Дунарит” няма да отиде при Пеевски. Да ми го пришият е опорната точка на Христо Иванов от известно време”, отсече министър-председателят.  
 

Намери ни във facebook