ОТ ТОВА ЗАВИСЯТ СЪДБИТЕ НА МНОЗИНА! МАЯ МАНОЛОВА В НАЙ-БРУТАЛНАТА БИТКА В ЖИВОТА СИ С ИЗЕДНИЦИТЕ НА НАРОДА!

Битката с частните съдебни изпълнители е и батална, и брутална. Това заяви пред БНТ омбудсманът на България Мая Манолова. Според нея става дума за огромни интереси не само на ЧСИ-тата, но и за големите кредитори и големите длъжници. Затова няма как борбата да протече гладко.

 

„Аз събрах проблемите на малките длъжници в 6 пункта. Гражданите не трябва да бъдат съдени, без да знаят. Длъжникът трябва да плати още в рамките на съдебен процес, без да стига до ЧСИ“, допълни Мая Манолова. По думите ѝ веча са подобрени въпросите по призоваването и се създават достатъчно надеждни гаранции гражданите да не бъдат съдени, без да знаят.

„Ако не си намерен на адреса ще трябва да се води съдебно производство, а не бърза процедура. Създадохме възможности да се плати в рамките на процес. Остават 4 важни теми“, коментира омбудсманът.

Тя допълни, че онова, което вероятно няма да се случи, е може би шестата точка по отношение на банките. „Аз съм отговорен човек и не бих си позволила да правя предложения, които биха съсипали съдебния процес, които биха поставили на карта банковата система. Търси се баланс“, заяви Мая Манолова.

Намери ни във facebook