ПОТРЕС! ЕТО КАК АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ СА НАРИЧАЛИ АРЕСТУВАНИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФ СТОЯН ПАВЛОВ!

Прокуратурата повдигна обвинение за подкуп на началника на сектор “Охранителна полиция” и зам.-шеф на Трето РПУ в Пловдив Стоян Павлов.

 

Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Подкупът, който до момента е доказано, че е получил Стоян Павлов, е в размер на 300 лева.

Той е взел парите след извършена от двама мъже телефонна измама за 1300 лева. Единият от извършителите е добър познат на полицейския началник, който бе задържан вчера от служители на „Вътрешна сигурност“.

„Доказателствата на прокуратурата се основават на СРС и на свидетелски показания. Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лева, провеждат среща с Павлов и му плащат 300 лева за две неща. Първо – защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него преди да я извършват. И след получаването на 1300 лева отиват и, ако мога така да се изразя, се отчитат с 300 лева за тази измама.”, посочи окръжният прокурор.

Тепърва ще се установява дали Стоян Павлов е съпричастен и към други телефонни измами.

В доказателствените материали двамата измамници наричат Стоян Павлов „шефе”. Те вече са обвинени за телефонни измами, като единият мъж е бил „муле” и в момента се укрива.

От прокуратурата уточниха, че наказанието, което очаква полицейския началник за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 10 години затвор. До момента е установено, че Павлов не е участвал пряко в телефонни измами, нито ги е ръководел, но престъпниците са разчитали на него за закрила.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор „Издирване“, а след това бе прехвърлен в Трето районно управление на МВР в Пловдив. През 2012 година той работи в сектор „Криминална полиция“, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му.

На ул. „Пере Тошев“ в квартал „Кючук Париж“ са опожарени „Алфа Ромео“ и „Пежо“, собственост на съпругата на Павлов, която е служителка в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито.

Намери ни във facebook