Жесток скандал ! Подозират прокурорка, че пази Кела от затвора!

Изправеният пред правосъдието по обвинение в убийството на Мастара Пламен Дишков-Кела е на път да се измъкне сух.

Знаковият подземен играч е обвинен като поръчител и помагач на прекия извършител Бойко Стоянов, който бе осъден на 20 години затвор. Първоначално Дишков, който близо четвърт век се укриваше в Европа, бе осъден на 20 години лишаване от свобода, но след това Върховния касационен съд странно отмени присъдата му и върна делото за ново разглеждане.
Внезапната развръзка даде възможност на Кела да се върне към златните си времена от ъндърграунда.

След като белезниците от ръцете му бяха свалени, той се настани в един от най-баровските хотели по морето и приемаше в апартамента му знатни особи, за които се твърди, че имат огромно влияние в съдебната власт. 
В средата на май 2012 година Върховният касационен съд отмени присъдата на Кела, като изтъкна, че правото му на защита е било нарушено. Магистратите мотивираха скандалното си решение с обстоятелството, че подсъдимият не е участвал лично в съдебните заседания на процеса, който се водеше задочно, защото не можеше да бъде открит.
Интересно как магистрати с богата практика като тези от ВКС са се вързали на нелепите обяснения на Кела, който твърдеше, че е научил за присъдата си едва когато бе задържан.
Твърди се, че възобновеното дело се бави заради подкрепата, която е получил Кела от високопоставена прокурорка от морския град. Няма как по друг начин да си обясним факта, че известният представител на ъндърграунда продължава необезпокоявано да се разхожда на свобода.
Кела бе издирван заради убийството на Стаматов от далечния 21 ноември 2002 г. в Бургас. Тогава местният бизнесмен е разстрелян от снайперист. Веднага е образувано дело срещу неизвестен извършител. А на 23 ноември 2002 г., още на втория ден след разстрела Кела напуска страната с полет за Полша. Тогава той не е имал повдигнато обвинение, което да му бъде предявено, а целият процес е протекъл задочно срещу него.
 

Излиза, че всеки процес подобен на този на Кела може да бъде съборен само въз основа на наивните обяснения на един подсъдим. Или просто получават помощ от Темида и продължаваш да си разиграваш коня както си поискаш.
Подозрителните действия на бургаската представителка на Темида са поредното черно петно, което се лепва върху репутацията на българското правосъдие.
Припомняме, че Специализиран съд отмени по недопустим начин 17 годишните присъди на Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския и дясната му ръка Ивайло Симеонов – Богьовеца, които им наложи председателя на институцията Георги Ушев за покушението срещу Кирил Киров-Японеца и отвличането на шефа на „Руен“ Стефко Колев.
Скандално е решението и на ръководения от Калоян Топалов Софийски градски съд, който даде възможност на обвинения в кражбата на 21 млн. лева от „Алфа банк“ Петко Митевски да изчезне от България. Остава ни да вярваме, че Бургаският съд ще погледне обективно на доказателствата срещу Кела, които са подплатени и с показанията на топкриминалиста Ботьо Ботев, а няма да повтори грешката на колегите си, които с лека ръка освободиха лейтенантите на наркобоса Митьо Очите, които преди два дни предизвикаха кърваво меле в Созопол. Надяваме се, че доказателствата са по-силни от парите! 
Крайно време е магистратите съвестно да си вършат работата, ако не искат да стават за резил пред изстрадалото ни общество.
 

Намери ни във facebook