НЯМАТ КАПКА МИЛОСТ! РЕКЕТИРАТ БРУТАЛНО ЛЕГЕНДАТА ДИМИТЪР ПЕНЕВ! ТОВА Е БИЧ ЗА БЕЗБРОЙ БЪЛГАРИ!

Треньор №1 Димитър Пенев се оплаква, че е системно тормозен от най-малко две колекторски фирми за събиране на задължения. „Рекетират ме!“, ожалил се тези дни чичо Митко пред ортаците си на „Армията“, пише столичен вестник.

При това в единия случай ставало въпрос за отдавна изтекъл борч за мобилен телефон. Наглеците обаче продължавали да го търсят с настояване да плати повече от 500 лв.

лева. Нещо повече – дошли да го издирват на стадиона, а освен това му пускали съобщения в пощенската кутия.

Пената разправял, че въпросният борч най-вероятно се води на стария му телефонен номер, с който треньорът се раздели преди шест-седем години. Без да иска, чичо Митко изпуснал в тоалетната въпросния апарат заедно с картата. Извадил си нов номер, но пропуснал да плати стария, тъй като сметката му по онова време се поемала от ЦСКА.

Само че от счетоводството пропуснали да оправят задължението и борчът останал да виси на името на Стратега.

Сега обаче се оказва, че дългът бил прехвърлен на колекторска фирма, която от известно време издирвала Пената под дърво и камък. Мировянският футболен спец дори бил търсен на „Армията“ с искане да внесе повече то 500 лева. Охраната обаче бързо ги изхвърлила, след като се разбрало за какво са дошли. Жена му леля Надка пък била неприятно сюрпризирана, когато намерила в пощата им заплашително писмо. В него бай Пенчо бил призован да извърши „доброволно изпълнение“ и да даде парите в седемдневен срок. Женицата изпаднала в паника, че ще наложат запор върху пенсията на мъжа и, пише Пик.

Отначало Димитър Пенев се стреснал не на шега, понеже помислил, че го търси частен съдебен изпълнител. След консултация с адвокат обаче разбрал, че става въпрос за колектори на задължения. Пената бил категоричен, че няма да им даде нищо. „Да се бяха обадили едно време, щяхме да се оправим за телефона. Как може да ме тормозят толкова години по-късно? А и няма как да съм навъртял 500 лева, сигурно са сложили и някаква лихва …“, жалел се чичо Митко пред близките си.

„Уикенд“ научи, че и други подобни типове са издирвали преди време Димитър Пенев на „Армията“. Ставало въпрос за неуреден борч, който обаче също датирал от доста години назад. Говори се, че зад въпросната колекторска фирма стояли хора на врачанския подземен бос Цветелин Ценов – Квиц. Бандата му беше разбита наскоро от ГДБОП, след като се оказа, че се е занимавала с рекет и лихварство. На Пената не можели да посегнат току така, понеже не е кой да е. тормозили го обаче с настояване да си оправи задължението.

Преследват Габровски за 5800 евро

Други известен спортист – колоездачът Ивайло Габровски, също е пропищял от тормоз за пари. От няколко години насам швейцарски събирачи на дългове са го погнали да плаща 5800 евро. Става въпрос за глобата, която му наложили световният колоездачен съюз ЮСИ за това, че през 2012г. даде положителна допинг проба по време на Обиколката на Турция. Самият Габровски оттогава спря да се състезава, само че онези се надявали да си плати санкцията. От ЮСИ дори наели швейцарска фирма за събиране на задължения, която пък ангажирала свои хора у нас да приберат парите от колоездача. Нищо, че подобна глоба въобще не е задължителна и води единствено до лишаване от състезателни права. 39-годишният Габровски обаче им заявил да си гледат работата. Доскоро той беше без работа и дори се видя принуден да кара курсове за шофьор на камион, за да изхранва семейството си.

Намери ни във facebook