Задава се скандална обществена поръчка в правосъдното министерство! Предрешен ли е победителят в търга за доставка на храни в затворите?

Предрешена ли е обществената поръчка за доставка на храни и напитки в затворите? Този въпрос надвисва със страшна сила покрай наближаването на търга за доставки на стоки от първа необходимост в местата за изтърпяване на наказанията.

Из правоохранителните среди се носят упорити слухове, че се фаворизират фирмите на Цветан Макавеев – едноличните „Стелит“ и „Оримекс“.
Интересното в случая, е че в Министерството на правосъдието все още е надвиснала сянката на бившия министър госпожа Захариева, чиито бивши подчинени продължават да скачат според нейните настоящи правила и интереси.
Когато си тръгва от МП, за да отиде в МВнР, Захариева си взима „безценния кадър“ Мая Андонова, но оставя нейната бивша подчинена Елза Христова -Трайкова, която в качеството си на експерт в отдел Обществени поръчки във фонда „Затворно дело“ продължава да изпълнява заръките на бившите си шефки.


Това никак не е трудно предвид здравите връзки между Елза Христова-Трайкова и Иван Иванов, шеф на Затворно дело, който е изключително услужлив.
Със сигурност задкулисните действия се извършват зад гърба на новия правосъден министър Цецка Цачева, която е известна с безкомпромисния си рицарски характер. Желязна дама като Цачева незабавно би прекратила всякакви безобразия, до които се добере.
Важно   е  също  да   отбележим,   че  докато   Мая   Андонова   е   колила   и   бесила   в Правосъдното министерство като директор на дирекция, тя е била и действащ адвокат, вписана в Софийската градска колегия.
„Как госпожо Андонова успявате да съвместявате и управлявате двата отдела Обществени поръчки и в двете министерства, как Ви стига времето?“, питат се в правосъдното министерство.
Служители на ведомството още си спомнят грандиозните скандали от времето, в което останалият без адвокатски права Христо Иванов в продължение на над 2 години беше правосъден министър, а под документите му личаха 4 различни негови подписа.
Какви ли още чудеса ще се случат в правосъдната ни система!

Намери ни във facebook