Несравнима загуба. Издъхна толкова млада. Едва на 44 години ни напусна красивата и жизнерадостна българска певица…

Животът на певицата Андрония Попова-Рони, която ни напусна без време, е пълен с предизвикателства, трудност и успехи.

Припомняме, че си отиде след боледуване на 44-годишна възраст, а новината съобщиха нейни близки.

През февруари тази година бе организиран благотворителен концерт в нейна подкрепа. В профила й в социалната мрежа приятели на певицата й казват последно сбогом.

Тя бе част от триото Sentimental Swingers и вокалистка на групите Nassecomix и Help Me Jones. С тях има няколко албума, последният от които е “Великани и джуджета” на Nassecomix от 2016-а. Песните й озвучават нови български филми като “Източни пиеси” и “Каръци”.

В интервю за списание EVA казва, че вярва, че пеенето е вид магия, която може да ти докара щастие или болка. Изпитала го е на гърба си.

Две години тя прекарва в Щатите, където през 1997 г. заминава да учи джаз пеене. Няма пари да плати цялата такса, въпреки че е спечелила стипендия за следването. За да я събере, работи в луд американски ритъм в магазини, хотели и в казино в Атлантик Сити.

По някое време е преводачка и секретарка на съмнителна фирма на руснаци от нюйоркския квартал „Малката Одеса”.

В един момент усеща, че с два часа сън на ден, откраднати в автобуса на път от Ню Йорк за Атлантик Сити, започва да вижда живота изкривено, да се откъсва от тялото си. Малко преди да загуби себе си някъде из просторите на Америка, се връща в България.

Поклонението на Андрония Попова ще бъде в църквата „Свети Седмочисленици“ в София в събота от 15 часа.

Намери ни във facebook