Учените откриха: Хората, които умират, след смъртта си знаят, че са мъртви

Според нови данни, когато умрете знаете, че сте мъртви тъй като , когато сърцето спре кръвта в мозъка автоматично спира и така официално настъпва смъртта. 
 
Нови изследвания показват, че умът е мъртъв, но личността и нейното съзнание продължава да работи още известно време, което означава, че личността може да разбере за своята смърт. 
 
Съществуват доказателства, че човек може да чуе, когато смъртта му е обявена. Това ново проучване е идея за холивудския репертоар „Линия на смъртта“, сюжетът на който е свързан с група студенти по медицина, които имат опит със смъртта.

 
 
С помощта на химикали причиняват спиране на действието на сърцето. Те преживяват връзката на живота след смъртта, но учените предупреждават, че реалността е ужасна. 
 
Д-р Сам Парнара от Ню Йорк казва, че е вярно, че хората непосредствено след смъртта и след сърдечната недостатъчност все още знаят. 
 
– Открихме, че и хората, на които им е спряло сърцето и отново проработило в операционната зала могат изцяло да опишат какво точно се е случило около тях, когато сърцето им престанало да бие.
 
Те точно описват какво правеха лекарите и сестрите и могат да го видят, казва той. 
 

Намери ни във facebook