ПОБЕЛЯХМЕ! СПЕЦЧЕНГЕТА В СОФИЯ АРЕСТУВАХА ДОЛЕН ПЕДОФИЛ! ОТВОРИХА МУ ФЕЙСА И ЩЯХА ДА ПОВЪРНАТ!

36-годишен педофил от София е задържан при специализирана операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

В хода на предприетите от служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП действия е установено, че мъжът е използвал целенасочено ресурсите на социалната мрежа Фейсбук за осъществяване на контакти с малолетни момичета, които да склонява и изнудва към участия в п*рнографски представления, както и за обмен на материали с п*рнографско съдържание.

По първоначални данни софиянецът се е представял с фалшива самоличност на 15-годишно момиче. Така за около три месеца мъжът е добавил в профила си над 1500 момичета на възраст от 12 до 15 години.

Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви да изпълняват извратените му желания.

Осъщественият арест е поредна успешна реализация на служителите от сектор „Киберпрестъпност“ в противодействието им срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца.

През изминалите две седмици ГДБОП и колегите им в регионалните структури проведоха още три операции на територията на страната, при които бяха установени и задържани лица за разпространение на материали, съдържащи с*ксуално насилие и с*ксуални извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.

Намери ни във facebook