СХЕМАТА СЕ ПРОПУКА! ЛЪСНАХА НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА КОЛОСАЛНИТЕ СХЕМИ НА ЗЛАТКО БАРЕТАТА! ЕТО КАК СЕ ЖИВЕЕ С МИЛИОНИ!

Шокиращата сума излезе наяве по време на дело за данъчни престъпления в Специализирания наказателен съд, пише столичен ежедневник. Там Златко Баретата заедно със своите авери Росен Драгнев-Капитана, Милко Милков-Понса, Кирил Илиев и Иван Колев отговаря за укриването на 5,5 млн. ДДС.

 

По време на разследването Баретата е отказал да дава обяснения откъде са оборотните му пари, с които са вършени далаверите. Единственият му коментар бил, че средствата са от семейния му бюджет, твърди запознат със случая, пише Пик.

За да разберат разследващите с каква сума разполага семейството на Баретата, за да покрива текущите си разходи, на разпит в специализирания съд са извикани като свидетели по делото всички близки роднини на Иванов.

На предходното заседание пред спецмагистратите съпругата на Иванов – Калина, категорично отказа да застане на свидетелската скамейка. На делото във вторник същото направи и сестрата на Златко Баретата – Миглена Иванова.

Според прокуратурата Баретата е организатор на престъпна банда за данъчни престъпления, които се извършвали главно по 3 схеми. Фирмите на Понса и Баретата приспадали дължимия ДДС чрез кухи дружества, регистрирани на наркомани и роми. Другият способ бил съставяне на дубликатни на реалните фактури, които обаче били с прибавена нула зад десетичната запетая и променена цифра в реалния номер. Най-голямата част от общата сума, за която се търси отговорност, е прибрана чрез фиктивна сделка за продажба на бизнес сграда. Чрез предварителен договор и фирма посредник Баретата и аверите му са прибрали 2,4 млн. ДДС, твърдят от прокуратурата.

Намери ни във facebook