Стихията се развихря: Циклонът „Филип“ потопи Перник, улици са под вода, занятията в училищата са съкратени, парното спря

Среднощно събрание в Областната администрация, е било свикано във връзка с усложнената метереологична обстановка и очакващите се обилни валежи се е провело в Перник, съобщава ZaPernik.com. Със заповед на Областния управител Ирена  Соколова от полунощ на 1 декември до полунощ на 3 декември, областния управител задължава кметовете и ползвателите на язовири да наблюдават нивото на язовирите и критичните участъци по поречието на реките, както и да дават регулярна своевременна информация към сформирания Областен дежурен щаб. На всеки час към областния управител се изпраща спешна информация за нивото на валежите, наблюдавайки 5 обособени точки в Област Перник. По нареждане на областния управител на Перник и Началника на инспектората в Перник е разпоредено облекчен учебен процес на всички ученици в Област Перник, за да могат в светлата част на дома да бъдат в своите домове.

Телефон 112 е отворен за подаване на сигнали при нужда. Силен дъжд вали в Перник, съобщават вече жители на града. Зрители на NOVA са изпратили снимки в рубриката ни „Моята новина” на наводнени улици около Трета поликлиника в града. Сред разразилата се стихия пepничaни щe ocтaнaт нa cтyдeнo днec зapaди aвapия нa пpoизвoдcтвeнитe мoщнocти нa „Toплoфиĸaция“, съобщава местният сайт Мирогрлед.  Дpyжecтвoтo e cпpялo тoплoпoдaвaнeтo зa aбoнaтитe cи. Πoвpeдaтa e в пpoизвoдcтвeни мoщнocти нa TEЦ „Peпyблиĸa“. Eĸипитe вeчe paбoтят пo oтcтpaнявaнeтo й.

Намери ни във facebook