Няма спасение! Дама от „Топлофикация“ обясни защо хората ще продължават да плащат за топлината от „две тънки тръбички“, дори и да не я искат (СНИМКИ)

„Нека незабравим и двете тънки тръбички, които минават през домовете на всички, които живеят в „първия отоплителен кръг“, което попадат от първия до осмия етаж. Това означава, че и те получават допълнителна топлина, тъй като през тях минава цялата топлина, която трябва да достигне до всичките горни етажи“. Това заяви представителка на „Топлофикация“  в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

Водещият Иво Никодимов я попита какво трябва да прави с тръбичките, които топлят банята му, защото той не желае тя да се превръща в сауна и не желае да плаща за нея.


„Нека да не забравяме, че и това се води отоплително тяло“, уточни тя.
„За старите сгради за съжаление не може да бъде направена промяна в сградната инсталация и съответно наредбата важи за всички потребители. В София има доста сгради с два кръга на отопление и там нещата са други. Трябва да уточним, че не „Топлофикация“ разпределя дяловото разпределение, а фирмите, отговарящи за това“, каза още тя.

Никодимов я попита има ли опасност столичани да останат без топло заради евентуални аварии през студените дни.
„Под краката на столичани има хиляда километра тръби. Няма как да сменим всичко, но това, което е по-рисково е подменено през лятото. На този етап всичко е нормално“, увери тя.
 

Намери ни във facebook