Прокуратурата с извънредни разкрития за един от многото инкасо обири у нас! С отмъкнатата плячка Красимир и Николай си купили…

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу пет лица за извършения на 23 март 2016 г. грабеж от служител на дружество, извършващо дейност по инкасо. Грабежът е в особено големи размери и е извършен след предварителен сговор между лицата Красимир Б., Николай К.

, Георги И., Кирил М. и Борислав А. Това поясниха от прокуратурата.

На двама от съучастниците – Красимир Б. и Николай К., е повдигнато обвинение за съизвършителство помежду им, а останалите трима са били помагачи.
На 23 март 2016 г. около 11.50 часа служител на ЗБК „Балкан“ АД тръгнал от офиса на акционерното дружество, като носел в чанта сумата от 35 000 лв., която следвало да внесе в банка. На улицата, на около 20 метра от сградата, пострадалият бил нападнат от двама от обвиняемите. Единият от тях му нанесъл силен удар в задната област на главата и го повалил на земята. Другият опрял нож тип „пеперуда” до врата на пострадалия и го заплашил, след което издърпал чантата му.
Извършителите напуснали местопроизшествието и на предварително уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, за да си поделят сумата.
Със своя дял от плячката единият извършител си закупил лек автомобил, а другият- велосипед. 
След задържане на извършителите част от противозаконно отнетата сума е открита у тях.
Предстои Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.

Намери ни във facebook