Нов огромен срив на биткойна, паника на борсите за криптовалута!

Курсът на най-популярната в света криптовалута биткойн се срина с 18% – до 13030 доларов, сочат тази сутрин данни от портала портала CoinMarketCup.
Това е огромен спад при положение, че в края на миналата седмица биткойна достигна нива от 20 000 долара. В сравнение с тези рекордни показатели актуалните данни сочат поевтиняване с 30%, предават световните агенции. 
Експертите отбелязват, че на курса на биткойна ще продължат да оказват негативно влияние прогнозите за неясното бъдеще на криптовалутата.

Още във вторник например съучредителят на компанията Bitcoin.com Емил Олденбург заяви, че биткойнът няма перспективи като търговска валута, а министърът на финансите на Япония, една от малкото страни, където биткойнът е легалидизар, обяви, че го смята за ненадежден актив. 
В следващите дни парично-кредитното управление на Сингапур предупреди, че инвестициите в криптовалута носят повишен риск за инвеститорите, тъй ато те не са обезпечени с реални активи и не са разрешени официално като парична единица. Фалит обяви и голямата борса за криптовалута в Сеул.

Намери ни във facebook