Еврика! Проф. Божидар Попов разработи програмата НООТУНС, която ще донесе 60 милиарда евро на България

Проф. Божидар Попов, който е автор на екоикономическа програма за спасението на България, обяви пред „Конкурент“, че знае как да намери пари за просперитета на страната. В отворено писмо до президента Румен Радев той определя опорните точки, които трябва да извърви държавата, за да се оттласне от дъното, където се намира в момента и да заеме подобаващото й се място.
Програмата е озаглавена „Новаторство в областта на организацията на труда и управление на националното стопанство” /НООТУНС/, а в нейна подкрепа са се подписали над 600 учени, професори, доктори и членове на родния елит.


„Икономическият ефект за страната ни ще е 60 милиарда евро при продажбата на ноу-хау, а при използване на всички предложени от мен неща може да надхвърли 73 милиарда долара“, обосновава се проф. Попов.
През последните месеци той обикаля като апостол страната, за да събира подкрепа на идеята си. Най-общо казано НООТУНС предвижда създаването на мозъчен тръст – комитет към Министерски съвет, който да работи в условията на пълна самоиздръжка.
„Това е възможно, ако се отделят само 2% от всички приходи, получени след внедряването на одобрените творчески продукти“, допълва проф. Попов. Според него програмата му е „новатроство в новаторството, а реализацията й може да предизвика ефект, равняващ се на над 900 милиарда долара, ако бъде използвана в световен мащаб. Той каза,, че обикаля страната, за да получи по-голямо признание и подкрепа от обикновените хора.
„България е оцеляла повече от 1 300 години. Това означава, че нашата нация има мисия на земята. Не е възможно да сме обречени да тънем в мизерия и глад. Ние сме избрани да спасим човечеството“, разсъждава екзистенциално проф. Попов.

Намери ни във facebook