5 растения в спалнята ви, които ще повикат качествения и хубав сън за тялото ви, поставете ги още днес

Един от най-големите проблеми на съвременното общество е недоспиването. Освен общо неразположение, то води и до влошение на здравето, невъзможност за концентрация и даже до ментални последствия.

Освен стандартните решение като билков чай преди лягане, без телефони или таблети в спалнята и по – лека вечеря, някои растения също могат да допринесат за по – добрия сън.

 

Вижте кои са зелените помощници, с които ще имате по – пълноценна почивка.

1. Гербер

Ярко и красиво, това цветно растение освобождава кислород през нощта, което го прави идеален за освежаване на задушната спалня (опитайте се да отваряте прозорците и редовно да проветрявате, все пак) и ви помага да дишате леко, докато спите.

 

2. Лавандула

Естествен помощник за съня, лавандулата е била използвана за ароматерапия в продължение на стотици години и трябва само да вдишвате от аромата й, за да изпитате незабавен успокояващ ефект.

 

3. Жасмин

С екзотичен аромат и деликатни бели цветя, жасминът е радост по всяко време на деня, но според най-новите проучвания той може да ви помогне да спите по – добре и по – качествено.

 

4. Английски бръшлян

Той е добре известен със своите свойства за пречистване на въздуха, а проучване на Американския колеж по алергия, астма и имунология показва, че растението отстранява вредните вещества във въздуха.

 

5. Алое Вера

Заедно с безценните ползи за кожата и здравето, алое е определено от НАСА като едно от най-пречистващите въздуха растения. Месестите листа от алое вера излъчват кислород през нощта и съдържат силни антиоксидантни съставки.

Намери ни във facebook