СДВР официално: Гилзата от самоубийството на Росен се оказа

ДНК експертиза на тялото, открито в изоставена постройка във вилната зона в село Луково ще покаже дали то е на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов. Първоначалният оглед на гилзата от оръжието, открито в къщата показват съвпадение с тези, намерени при шесторното убийство в Нови Искър. Това обяви директорът на СДВР Ивайло Иванов. Продължава разследването по случая и проверките на полицейски екипи на всички входове в селото.

Периметърът на района около къщата, където беше открито тялото, за което се предполага, че е на Ангелов, е отцепен. От СДВР обявиха, че от обкръжението на извършителя е имало хора, които са знаели, че той се издирва. Никой от тях обаче не е подал сигнал в полицията, съобщава Пик.

Седмица след шесторното убийство в град Нови Искър, разследването по жестокото престъпление продължава. ДНК експертиза трябва да покаже дали тялото, открито в следобедните часове на седми януари в изоставена постройка край село Луково, е на извършителя на деянието – 56-годишния Росен Ангелов. При първоначалния оглед на мястото разследващите органи са открили прилика между издирваното лице и трупа, а за това говорят възрастта и дрехите, които се смята, че е носил заподозреният. Освен това гилзата от оръжието, с което се предполага, че Ангелов се е самоубил, съвпада с тези, открити в къщата на убитото семейство в Нови Искър.

Росен Ангелов е издирван от полицията в продължение на 8 години заради влязла в сила задочно присъда за блудство с малолетна. Още тогава са проверявани множество адреси в Добрич, София и Своге, на които се смята, че той е живял. Директорът на „Национална полиция“ Христо Терзийски заяви, че от обявяването на Ангелов за общодържавно издирване на 4 януари след шесторното убийство, в дирекциите на МВР са постъпили десетки сигнали от граждани, които казват, че са видели човек с описанието на извършителя. Нито един от хората, които са го познавали обаче, не се е обадил на полицията, въпреки че голяма част от тях са знаели, че се издирва за извършеното престъпление.

В село Луково, където беше проведена мащабна полицейска акция в продължение на три дни, продължава да има засилено присъствие на жандармерия и униформени служители. Периметърът около постройката, в която беше открито тялото, за което се предполага, че е на Ангелов, е отцепен от органите на реда. В населеното място се допускат само жители на Луково, а на влизане в него се проверяват обстойно автомобилите и документите на шофьорите.

Намери ни във facebook