МИСЛЕХМЕ СИ, ЧЕ ПО СТРАШНО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ! В адска катастрофа трагично загина един от най-известните български телевизионни водещи! Първи снимки от касапницата

Днес цялото демократично общество на Бургас ще се събере в залата на Гробищния парк, за да изпрати 94-годишния Иван Григоров – един от малкото останали живи легионери, антикомунист, общественик, основател на СДС в Бургас.

 

Иван Григоров е починал снощи в дома си – на ул. „Рилска“ 3. Траурната церемония ще започне в 15:00 ч.

, съобщиха от СКАТ ТВ. Днес в ОД на МВР тече вътрешно разследване защо липсват данни за пътно произшествие в центъра на града, при това с участието на очевидци, сигнализиране на тел. 112 и настаняване на пострадалия в болница.

 

Сайтът Флагман.бг разкрива пълни подробности около случая, като се позовава на пряк очевидец, а след това и участник в оказването на помощ на пострадалия.

94-годишният пешеходец е идвал откъм Пиреос банк, за да пресече до тротоара пред Етнографския музей 

„Беше на смрачаване, движех се по тротоара пред Етнографския музей в посока ул. „Св. св. Кирил и Методий“. Чух свистене от рязко набити спирачки. На уличното платно видях такси, което спря внезапно. В този момент човешко тяло – на пешеходец, полетя към колоездач, който се движеше в същата посока като тази на таксито, но плътно до бордюра. На този тротоар се движех и аз. Пешеходецът очевидно е пресичал неправилно, идвайки от пл. „Св. св. Кирил и Методий“, преминавайки покрай Пиреос банк.

Той е тръгнал да пресича в тъмното, не на обозначена пешеходна пътека от музикалния център „Армстронг“ в посока Етнографския музей. Всъщност таксито изобщо не докосна тялото на пешеходеца. В стремежа си човекът да избегне сблъсъка връхлетя върху колоездача и го събори. Колоездачът беше млад човек, изправи се почти веднага. Аз се втурнах и така двамата вдигнахме от платното поваления пешеходец – беше много възрастен човек, през панталона му виждах изпъкналата става – със сигурност тазът му беше счупен. Двама ученици в това време се обадиха на тел. 112, а ние с велосипедиста опряхме пострадалия в стълба пред самия главен вход на музея. За отбелязване е, че заради шока човекът повтаряше, че иска да се прибере вкъщи и че не усеща болка. Тогава разпознах известния бургазлия демократ, с когото се знаем от години – бай Иван Григоров.

Направих всички възможно да го успокоя и останах до последния момент, в който го настаниха в болница. Линейката дойде изключително бързо. Той обаче нямаше нито документи, нито мобилен телефон. Аз и колоездачът го качихме в линейката и го придружихме с нея до дома му на ул. „Рилска“ 3. Аз и съседка от първия етаж влязохме вътре, за да вземем необходимите за настаняването му в болница вещи. След като поехме към болницата, бай Иван продължаваше да е в съзнание и даже се сети, че е забравил да ми каже да му вземем и торбата с лекарствата, които редовно вземал и били жизнено важни за него. Върнахме се обратно, комплектовахме всичко и го изпратихме с линейката. Междувременно аз и съседката му звънихме няколко пъти на сина му, за когото тя каза, че живеел в столицата, но той не ни вдигна телефона. Възможно е да е бил ангажиран, тъй като съвсем скоро му се е родило детенце“, заключи г-н Момчилов.

Намери ни във facebook