Нова информация от преди минути! Росен Ангелов е пионерче! МВР са категорични: Бившият полицай Михаил Попков е масовият убиец от

Бившият руски полицай Михаил Попков, който вече излежава присъда за убийството на 22 жени, се яви днес в съда в Иркутск по обвинение в още 59 убийства.

 

Ако Попков бъде признат за виновен, ще се превърне в най-масовия убиец в съвременната история на Русия, предаде РИА Новости.

53-годишният бивш полицай вече излежава доживотна присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две, които примамвал в колата си в сибирския град Ангарск. Мъжът, станал известен като „Маниакът от Ангарск“, е в затвора от януари 2015 година, след като бе задържан във Владивосток през 2012 г.

Жертвите му са били на възраст между 16 и 40 години.

На започналото днес ново дело трябва да се определи дали той е виновен за още 59 убийства, извършени през последните 20 години в Иркутска област. Процесът ще продължи на 15 януари при закрити врата. Материалите по делото са събрани в над 300 тома.

Според прокуратурата, резултатите от експертизите сочат, че по време на убийствата Михаил Попков не е страдал от никакво психично разстройство и е бил напълно в състояние да разбира и ръководи своите действия.

Ако бъде признат за виновен в общо 81 убийства, Михаил Попков ще подобри печалния рекорд на другите двама най-известни масови убийци в Русия – екзекутираният през 1994 г. Андрей Чикатило, убил 53-ма юноши и деца, и осъденият на доживотен затвор през 2007 г. Александър Пичушкин, убил 48 души.

Намери ни във facebook