1984 на Оруел става факт от тази година – Зукъмбърг вече ще наблюдава всички в домовете им

В Романа на Джордж Оруел 1984, тоталитарните управници на Океания използват устройства, наречени телеекрани, за да наблюдават изкъсо и подтискат гражданите, пише Метро.
Днес изглежда Фейсбук е решил да тръгне по следите на Партията с намерението си да сложи фирмените си микрофони в къщите на хората.
Устройството ще предстовлява 15-инчов икран с широкоъгълна камера с лицево разпознаване и микрофони, които ще позволяват гласов контрол.
Очаква се да използва лицевото разпознаване, за да позволява на хората да си влизат в профилите и банковите сметки, без да трябва на пишат паротала,ще се използват също и при чат.


Устройството, наречено Портал е било разработено от тайнствен отдел на Фейсбук, наречен Сграда 8, който също така се занимава с разработката на на технология, която чете мисли.
Сграда 8 е суперсекретно подразделение на Фейсбук и се управлява от Реджина Дюгън, предишен шеф на Агенцията за напреднали проучвания в отбранителната сфера.
Миналата година Фейсбук призна за свое собствено разследване на технология, която ще може да разчита мислите на хората със скорост 100 думи в минута.
Ще бъдел ли един ден всички наблюдавани от Зукъмбърг, пише английският сайт.
 

Намери ни във facebook