В момента в България се случва нещо невиждано. Тъгата е огромна, хиляди опечалени се събраха пред Двореца на културата и спорта

Хиляди чакат, за да си вземат последно сбогом с Петър Христов | Сн.: Янтра днес

Хиляди хора чакат пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски във Велико Търново, за да се простят с убития Петър Христов.

 

49-годишният бизнесмен  бе прострелян в понеделник сутринта пред офиса си на ул. „Ралевица“ в София.

Той бе откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия – почина.

В 10 часа тази сутрин Петър Христов бе опят от игумена на Преображенския манастир отец Георги, съобщи в. „Янтра днес“. Опелото бе в тесен семеен кръг. По изричното желание на близките на предприемача на богослужението не бяха допуснати външни лица и журналисти. Пътят към манастира беше отцепен.

Веднага след опелото процесията потегли към Велико Търново, където в 12 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” започна поклонението. Хиляди хора чакат пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, за да се простят с Петър Христов. Сред опечалените са и кметовете на всички населени места в общината, бизнесмени и общинските съветници от Велико Търново.

Бащата на Мануела – Красимир Горсов заяви, че Петър Христов винаги е помагал безкористно на дъщеря му, без да се интересува от нищо друго, освен това с какво може да ѝ бъде полезен.

„Загубихме страхотен човек, каквото и да кажа, ще бъде безсмислено. Изключителна загуба за целия ни регион, но най-вече за неговите близки. Помагаше много на и Горна Оряховица и на футбола, и къде ли не“, заяви председателят на общинския съвет в Горна Оряховица Даниел Костадинов.

Кметът на града инж. Добромир Добрев сподели, че в момента не му се говори и болката е голяма.

С венец от името на Зоналния съвет на БФС дойде Бончо Генчев.

„Петър Христов неизменно е помагал на спорта и футбола. Познавахме се, макар и да не бяхме близки, но винаги съм знаел, че можем да разчитаме на него“, заяви Бончо Генчев.

По молба на роднините на Петър Христов достъпът на медиите до залата е ограничен, като изрично бе помолено да не се снима. Убитият бизнесмен е семеен, има 29-годишна дъщеря Михаела, 16-годишен син Петър и едногодишен внук, който също носи неговото име.

Намери ни във facebook