Нови разкрития за смъртта на данъчния шеф Иво Стаменов. Много по-страшно от колкото очаквахме! Атентатът е бил

Простреляният началник на отдел „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов, който бе прострелян на 18 декември, е починал във ВМА, съобщиха за Дир.бг от болницата.

43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки триседмичните усилия на медиците да го спасят.
Иво Стаменов бе прострелян в центъра на София – на улица „Дунав“ в близост до кръстовището с ул.

„Московска“, докато шофираше личния си автомобил – джип БМВ Х3. Сигналът за стрелбата бе подаден около 8.40 ч. на 18 декември м.г. Данъчният шеф е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина.

Стаменов бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви: „Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг“. Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

По неофициална информация регистрирана в Кърджали фирма е попаднала в полезрението на разследващите стрелбата срещу данъчния шеф. Тя е била в списък за укриване на ДДСчрез фиктивен внос. В НАП Стаменов отговаряше именно за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

Той е семеен, има двама сина, единият от които е на 2 годинки.

Намери ни във facebook