Брутално гнусни СНИМКИ от свищовската Къща на ужасите! Разбра се какво е правила Пенка на двете си щерки във вонящото свърталище

65-годишната Пенка Стефанова от Свищов е лекувала психичноболните си дъщери с билки. Лековете за Анжела и Стефка тя вземала от знахар от Сливен. Това е призна Стефанова в сряда пред кмета на крайдунавския град Генчо Генчев, който лично посети къщата на ужасите, пише в. Труд.
„Шокиран съм от неописуемата мизерия в жилището.

Трите жени живеят в нечовешки условия. Имат ток, готварска печка, телевизор. Топлят се с електрически радиатор. Светят си с подвижна лампа“, сподели Генчев.

Когато прекрачил прага на дома, заварил на котлона да къкри пилешка супа. Двете сестри били свити в една от стаите. Били рошави и с дрипави дрехи. Едната не промълвила нито дума и изглеждала много състарена. Другата жена пък се разгневила: „Защо ни тормозите? Защо така се държите с нас? Какво искате от нас? Имаме приятели и не искаме да ни виждат в това състояние. Аз чакам да започна всеки момент работа“.
 

Пред градоначалника тя добавила, че живеят със сестра си в София, но са се прибрали в София за Коледа. Майка им пък казала, че преди време ги водила на преглед при психиатър, но той казал: „Случаят не е за мен. Не мога да помогна. Заведете ги при народен лечител“. Заради това Пенка Стефанова потърсила билкар.
„Попитах майката имат ли поне храна и тя ми отвори мазето си. Избата се оказа заредена с буркани с компоти, печен пипер. Имаше два бидона с кисело зеле и дори едно каче с вино“, каза още кметът.
Майката показала пред Генчев дипломите на Анжела. От тях става ясно, че е възпитаничка на Стопанската академия в Свищов и дори е завършила магистратура по Застраховане и Социално дело. От дипломата се вижда, че повечето оценки са отлични. Сестра и Стефка пък е завършила Художествената академия в София.

 

Намери ни във facebook