ТРЕВОГА В МОМЕНТА! Армагедон в най-големите български курорти! Изкърти вековни дървета и покриви! Хора бягат и политат

Ураганният вятър, който връхлетя страната ни, стана причина за затварянето на ски курорта Банско.

 

Информацията е съобщена в официалната страница на курорта в социалната мрежа фейсбук. „18.01.2018 – Ураганен вятър!

Курортът остава затворен до промяна на условията!“, предупреждава публикацията, която е придружена от снимка с прогнозата за времето.

Положението в курорта „Пампорово“ не е по-различно.

Заради силните пориви ски зоната засега е затворена, лифтовете не работят, а според данни на ски учители, вятърът на връх Снежанка е в порядъка на 70 км/ч. Отпада и слаломът от втория ден на надпреварите за Купа „Пампорово“.

Температурите в курорта са в порядъка на – 7 градуса, съобщава 24smolian.com. В същото време в Смолян обявиха бедствено положение заради силния вятър.

В момента без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево.

Община Смолян умолява гражданите само при спешни и неотложни нужди да излизат от домовете си. Сложна е обстановката и в други родопски градове и села.  Според синоптиците жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна за 18 януари.

Синоптиците предупреждават, че на Атанасовден ще духа силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.

Намери ни във facebook