Президентът Радев извади червен картон на подсъдимия Прокопиев! (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев заби звучен шамар на задкулисния кръг „Капитал“ днес. Държавният глава не пристигна на форума, организиран от обвинямия Иво Прокопиев. Той трябваше да е първи лектор на „Големите въпроси на 2018“, но предпочете да не легитимира сбирката на клиента на специализирания съд.

За сметка на това форумът на Прокопиев бе почетен от премиера Борисов и няколко от министрите му.

Едва ли има европейска държава, в която властта да оказва лична чест с присъствието си на събитие, което е организирано от обвиняем.
 

Припомняме, че Прокопиев е с тежки обвинения за приватизацията на ЕВН заедно с два министри от кабинета Борисов 1 – Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Той има и запор от 200 милиона лева от КОНПИ заради разминаване между декларирани доходи и имущество. На сбирката бе забелязана и бившата вицепремиерка Румяна Бъчварова, чиято дъщеря Лора Филева е на заплата при Прокопиев.
Отсъствието на генерал Радев бе знаково. Явно държавният глава е запомнил добре очерняща кампания срещу него по време на кампанията му, както и опитите на капиталци да внушат, че е руски агент и хибриден кандидат.
Това е характерно за цялостното двулично поведение на кръга „Капитал“ към Америка. Калните медии на Прокопиев месеци наред заливаха с помия Тръмп преди избирането му за президент и бяха плонжирали в краката на Хилъри Клинтън. Сега същите тези електронни страници са проводник на тезите на чудовището Джордж Сорос и всекидневно ретранслират манипулативните му твърдения, за да се възползват от щедрите му грантове.

Матинето на обвиняемия Иво Прокопиев се провежда по традиция в най-лъскавия хотел на София – „Балкан“, бивш „Шератон“, а официално обявената такса за участниците е 704 лв. с ДДС. Таксата всъщност се плаща от бизнесмените, за да могат да чуят мъдрите напътствия на кръга „Капитал“, но най-вече, за да се отъркат във властта и между две кафета да свършат някоя работа със силните на деня хора.  
Форумът на капиталци се провежда в момент, в който в държавата активно се говори за борбата с корупцията, както и за преразглеждане на приватизационните сделки. А Прокопиев е сочен като символ една от емблемите на бандитската приватизация в страната и то не от кого да е, а от тогавашния главен прокурор на Републиката Никола Филчев. 

Намери ни във facebook