Екшън в парламента: Депутатът от БСП Иван Ченчев налетя като бик на червено на Делян Добрев заради вратовръзката му�

ГЕРБ и БСП успяха пак да се скарат по казуса депутат ли е Делян Добрев и какво е решил Конституционният съд. Тон за скандалите даде депутатът от БСП Иван Ченчев, който обяви от трибуната, че няма никакви фиксации към никого. 
„Призовавам ви г-жо председател, да отстраните от пленарна зала гражданина Делян Добрев“, обяви Ченчев. 
В отговор на това думата взе Данаил Кирилов, който разкри, че в ПГ на ГЕРБ са разработили специална бланка.

 
„За пореден път грубо се нарушава правилника на НС. Ние сме разработили бланка, в която ще вписваме името на всеки, който е нарушил правилника. С тази бланка ще сезираме парламентарната Комисия за конфликт на интереси и тя ще трябва да наказва нарушителите. Моля, това мое изказване също да се счита за сезиране на комисията“, заяви Кирилов. 
Думата за лично обяснение взе и самият Добрев. 
„Доволен съм, че експериментът ми с червените вратовръзки е успешен. Днес съм с още по-червена вратовръзка и колегите от БСП явно реагират като бик на червено. Те явно не са доволни от приетите вчера реформи в енергетиката и не искат те да се реализират“, категоричен беше Делян Добрев. 
Валери Жаблянов от БСП също не пропусна да се намеси в спора. 
„Не трябва да се допуска отделните органи и комисии на НС да се намесват в спорове между депутати. Не може Комисията за конфликт на интереси да решава тези спорове. Явно този, който прави подобно предложение, има деформирано съзнание“, разкри зам.-председателят на НС.
Източник: novini.bg
 

Намери ни във facebook