Гръмна страшен скандал! Служители от благотворителна организация правели с*кс с непълнолетни вместо да помагат на пострадали (СНИМКИ)

Във Великобритания служители на благотворителната организация „Оксфам“ (Oxfam) са обвинени в секс с непълнолетни момичета, съобщава „Евронюз“.

Сътрудниците са канили жени проститутки в хотели и частни вили, които организацията е наемала в Хаити по време на благотворителната мисия по ликвидиране на последствията от земетресението през 2011 г.
Хаити след заметресението
Фактът, че по време на хуманитарната мисия персоналът си е поръчвал проститутки, е бил известен и преди. Обаче, комисията, регулираща дейността на благотворителните организации в свой доклад поясни, че не знаела, че е ставало дума за секс с непълнолетни.


Лагер на скандалната организация в Хаити
Представители на „Оксфам“ в официално изявление потвърдиха, че деца са оказвали сексуални услуги на служителите, като го наричат неприемливо. Организацията е започнала вътрешно разследване.
По информация на „Евронюз“, седем души са били уволнени от организацията след вътрешно разследване.
„Оксфам“ е международно обединение от 17 организации, които се борят с бедността по света. Тя е основана в британския град Оксфорд през 1942 г. като Оксфордския комитет за облекчаване на глада. Организацията се финансира от държавата, но частни лица редовно даряват.

Намери ни във facebook