Внимание! Криминално трио завлича български граждани!

Прокуратурата във Варна разследва Петър Колев, неговия брат Атанас Колев и Любомир Ничков за източване на български граждани с повече от 1 000 000 лева.

Тарторът на групата е криминално проявеният Петър Колев, който се представя пред абонати на енергодружества за опитен варненски адвокат, без дори да има юридическо образование.Петър Колев
За да спечели доверието им, той показвал фалшива адвокатска карта и им обяснявал, че ще се ангажира да им спечели делата срещу енергоразпределителните дружества.
 
Обещавал, че като спечели делата, ще им изплати сумата по вземането, което имат срещу енергодружествотo, но за да води делата, му трябва пълномощно.


 
Въведените в заблуждение хора, че Петър Колев е с юридическо образование, разписвали пълномощното.
 
В него обаче псевдоадвокатът бил вписал текст, който му дава право да продаде техните вземания на трети лица.
 
След като получи пълномощните, Петър Колев продава вземанията на хората на две фирми: едната на неговия брат Атанас Колев и другата – на шофьора му Любомир Ничков.Атанас КолевЛюбомир Ничков
След като триото получи парите от енергоразпределителните дружества, Петър Колев не връща нищо на множество хора, които са подали жалби до полицията и прокуратурата.
 
По случая е образувана прокурорска преписка под №4327/2016 година и вече тече разследване.
 
В хода на досъдебното производство се разпитват над 200 души, основно абонати на „Енерго – Про“, за източване на повече от 1 000 000 лева.
 
На ход е прокуратурата.

Намери ни във facebook