Кошмар в бразилски комплекс! Мъж влезе в стаята на спяща французойка, заля я с вода и я изнасили! Жертвата може да се окаже известна!

Френска гражданка се е оплакала от изнасилване в курортния комплекс Тибау до Сул в Североизточна Бразилия, предадоха световните агенции. Жената била там за местния карнавал. Тя била отседнала при приятелско семейство. През нощта докато спяла, мъж влязъл в стаята й, залял я с вода и после я изнасилил.


Приятелите на жертвата така и не разбрали какво се случва. В подадената в полицията жалба пише, че жената е свързана френската консулска служба в Бразилия. Самоличността й се пази в тайна. Има спекулации, че тя може да е жена на консул, или самата тя да е консул.
Курортът Тибау до Сул се намира на 70 километра от Натал, столицата на щата Рио Гранди до Норти. Той е известен с плажа Пипа, представян често пъти като един от най-красивите в Бразилия. Новината за насилието дойде в момент, в който бразилският президент Мишел Темер взе крайни мерки за справяне с вълната от насилие и несигурност в друг щат – Рио де Жанейро.
Темер реши да прехвърли на армията командването на силите за сигурност в този щат, предадоха световните агенции. Тази мярка, известна като Федерална намеса в сигурността, не е прилагана от края на военната диктатура през 1985 г. Миналата година на ден в щата Рио де Жайнеро бяха регистрирани средно по 18 убийство. Данните показват, че в периода януари-май миналата година там са били убити близо 3000 души, като сред тях има и 100 полицаи. Краят на прочутия карнавал тази година също бе белязан от прояви на насилие, сред които въоръжени грабежи и сблъсъци.
От края на Олимпийските игри в Рио през лятото на 2016 г., полицията не успява да се справи с насилието в щата. Федералното правителство прати през юли миналата година като подкрепление 8500 военни, но без особен ефект. „Организираната престъпност почти пое контрол върху Рио. Това е метастаза, която се разпространява в страната и застрашава спокойствието на народа ни“, каза президентът Мишел Темер на церемония по подписване на указа, с който армията поема командването на силите за сигурност в Рио. Указът влиза в сила незабавно.

Намери ни във facebook