От министерството съобщиха скръбната вест преди броени минути. Черната болест погуби един от най-високопоставените български директори

Изпълнителният директор на летище „Пловдив” Владимир Щърбанов е починал вчера след тежко боледуване, съобщиха от Министерство на транспорта.

Владимир Щърбанов бе назначен на поста през 2015 г., като смени Иван Карнабитов, който напусна по собствено желание. 

След кончината на Щърбанов, председателят на борда на директорите на летище „Пловдив“ Спас Шуманов трябва да свика заседание на директорите, на което да се избере нов изпълнителен директор.

Съгласно Търговския закон, нов член в борда се назначава от Министерство на транспорта. 
Владимир Щърбанов е роден на 18 ноември 1960 г. Завършил е Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт. 
Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията. От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. 
През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА”, като заема поста до 2012 г. През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин. 
Владимир Щърбанов ще бъде погребан в неделя в София.  

Намери ни във facebook