Много важна информация за всички българи, които планират да отидат на студентска бригада в САЩ! От днес отварят процедурата за

От днес посолството на Съединените американски щати в България започва програмата за студентски бригади за 2018 г.

 

Първите визи вече са връчени, а зад океана това лято се очаква да заминат между 5000 и 6000 български студенти, предаде БНТ.

„Изискванията за участие в програмата не са сложни, трябва да говорите английски на ниво, което да ви позволява свободно да общувате, да сте студенти редовно обучение и да имате валидна работна оферта“, обясни Кейт Макгиъри – генерален консул в посолството на САЩ в България.

От 2000 г.

насам посолството на САЩ е издало над 100 хиляди визи. Повечето от студентите, които кандидатстват, са одобрени, обясниха от посолството.

„Силата е във вас, силата е да пътувате, да изследвате новото, да предизвиквате себе си и да се върнете в България, за да градите позитивно бъдеще“, каза посланикът на САЩ в България Ерик Рубин.

От посолството припомниха, че за да отпаднат визите за български граждани е необходимо отказите да са под 3%, такива са регламентите определени от Конгреса на САЩ за цял свят. През 2017 г. отказите на визи на български граждани са близо 15 на сто.

Намери ни във facebook