Бизнесмен изригна заради убийството на Плъха: Хората са заврени в дупка от безчинствата на ромските банди, държавата е абдикирала (ВИДЕО)

Държавата е абдикирала от задълженията си тотално. Хората в малките селища са смачкани, заврени в дупка, тези хора нямат никакви възможности за защита. Защото хората са поставени в абсолютно неравностойно положение – на тези, които, се чувстват застрашени, това право им е отказано. Това каза в „Денят на живо“ бизнесменът Боян Атанасов по повод вълненията около убийството на Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив.


 
„Това е поредната капка, която прелива, тази несправедливост, и много се радвам, че първата стъпка вече е направена в тази посока. Слушах днес всякакви тези и казуси, как българинът не бил дорасъл за подобни промени в законодателството (за притежаването на огнестрелно оръжие).
 
В България има над 350 000 легално притежавани оръжия, за нелегалното не се казва. Хората, които се чувстват застрашени, това право им е отказано. Хората, когато няма сигурност, ще си заминат от държавата“, продължи Боян Атанасов.
 
Той даде пример с негов приятел, чиито планове да развие винарство в България през 90-те години били зачеркнати от безнаказаните кражби на имущество от ромски банди.
 
„Сега този човек е в Канада, има 4 деца и дава работа на 200 души. Той искаше това да стане тук“, разказа Боян Иванов.
 
Другият гост в „Денят на живо“ – депутатът от ВМРО Александър Сиди, подкрепи обществен дебат за либерализирането на режима на носене на огнестрелно оръжие в България.

 
„Това е много сериозен проблем – за оръжието, дали трябва или не трябва да се либерализира режима. Голяма част от престъпленията в държавата се извършват с незаконно притежавано оръжие.
 
Либерализирането на режима ще даде оръжие на хората, които да се защитят“, каза Александър Сиди.
 
Той обяви, че от ВМРО внасят в Народното събрание проект за промени в Наказателния кодекс „за разширяване на пределите на неизбежната отбрана“.
 
Александър Сиди смята, че предложенията ще получат подкрепа в Парламента. „Предлагали сме тези промени и преди, виждаме, че нашите колеги от ГЕРБ са склонни да ни подкрепят“, каза депутатът от Обединени патриоти.
 
„С тези промени в НК не мисля, че ще решим нещата с магическа пръчица. След това трябва да продължим с дебата за притежаването на оръжие“, изтъкна той.

Намери ни във facebook