В момента от мястото. Всички медии са тук. Под прозореца на Бойко шокиращо обявиха: Гинка е

Видео: actualno.com

Стотици хора се събраха на протеста пред Министерски съвет, където в момента заседава правителството. Под прозорците на „Дондуков“ 1 в момента премиерът Борисов слуша звучни възгласи „Оставка“, „Шайка“, „Престъпници“.

Протестът бе организиран от няколко организации, сред които БСП, „Българска пролет“ и „Възраждане“, а непосредственият повод е скандалната продажба на ЧЕЗ на Гинка Върбакова от Пазарджик, предаде offnews.

bg

Организаторите се зарекоха това да е началото на дълга поредица от преговорите.

„Гинка от Пазарджик е Бойко Методиев Борисов“, заяви по мегафона пред множеството Велизар Енчев.

На протеста е и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Дошли сме от Лондон да запалим бунта. Да се борим за свободата си. Няма накъде повече да отстъпваме. Или ние, или те“, заяви активистът на БСП-Лондон Йордан Мичев под одобрителните възгласи на множеството.

Именно лондончанинът Мичев, заедно с внука на вожда и учителя Георги Димитров, който носи неговото име, бяха първите на протеста. Те издигнаха плакати пред МС още от 9 часа сутринта.

След него думата взе депутатът от левицата Таско Ерменков.

Докарахме го до там една Гинка да ни определя бъдещето. Натискът ни трябва да е всеки ден, за да я има България, каза той.

Бившият патриот Димитър Байрактаров след него обяви, че в МС сега заседават престъпници.

„Там надничат уплашено. Съгласни ли сте да ви управляват безцеремонни простаци, отправящи обиди към патриарха на РПЦ. Ние днес сме тук, за да дръпнем шалтера на това правителство“, каза бившият съпартиец на Валери Симеонов.

Според Корнелия Нинова кабинетът на Борисов е опорочил европредседателството на България и е лишил българския бизнес да се развива и инвестира. Тя посочи и че всеки критик на властта е гонен жестоко от режима на Борисов.

„Вие опорочихте всичко у нас с Калинки, Гинки и Деляндобревци“, обърна се към премиера Нинова.

 

Намери ни във facebook