Добрев с култов коментар за атаката към Министерския съвет: Учудвам се, че БСП не носят стълби, за да драпат по…

„БСП ги няма на работа, те са пред Министерския съвет, драпайки към властта, възкликнаха от ГЕРБ по време на дебатите в закона за банковата несъстоятелност по повод протеста. Учудвам се, че БСП не носят стълби, за да драпат по прозорците на МС“, отбеляза от трибуната Делян Добрев.

припомня, че по-рано днес се разбра, че полицайка е тежко ранена при опит да спре атаката към Министерския съвет.

„Искате да внушите, че БСП не идва на работа, искате ли да доведем всички протестиращи тук“, подскочи Георги Гьоков от БСП.

„По темата е, колеги, защото имам въпроси по темата към липсващи ваши депутати“. Добрев отново попита защо и на това трето гласуване на закона срещу вторичното ограбване на КТБ Елена Йончева не присъства в пленарната зала. „Предния път Йончева не беше в залата, за да гласува този законопроект. Да не се дължи, питам, не твърдя, на нейно притеснение, че тя е в конфликт на интереси по този закон, днес отново я няма“, попита още Добрев.

„Въпросът ми е следният, задавам го вече един месец и не получавам отговор – каква е връзката на БСП с КТБ“, попита депутатът от ГЕРБ и повтори тезата си за съдружието на Йончева с офшорка и за източването на банката.

В отговор социалистът Крум Зарков изрази възмущението си от начина, по който се води дебатът по ветото на президента. „Дебатът не е за кой какво е правил в КТБ, а е за ветото на президента. Второ, народните представители нямат основание да задават въпроси на други народни представители от тази трибуна, има други институции, където това трябва да се направи“, скара се Зарков на Добрев.

А на председателстващия заседанието Емил Христов каза: „И за да е всичко ясно, моля напомняйте, че да твърдиш, че Елена Йончева е източила КТБ, е най-големият абсурд, изричан в това Народно събрание и трудно, дори и Вие, ще направите нещо по-абсурдно от това“, скочи Зарков.

Протестът пред МС, насрочен за ЧЕЗ, който бе подкрепен от БСП, мина като сюжетна линия през целия пленарен ден. И преди закона за банковата несъстоятелност, по време на дебатите за референдума за Истанбулската конвенция Цветан Цветанов и Корнелия Нинова размениха реплики по темата. Лидерът на депутатите от ГЕРБ укори социалистите заради протеста, а Нинова отвърна, че управляващите се опитват да изкарат един граждански протест задкулисие. днес се провежда свободен и демократичен протест срещу правителството на Борисов.

„Днес се провежда свободен и демократичен протест срещу правителството на Борисов и вие го наричате задкулисие“, протестира Нинова, като обвини, че ГЕРБ потъпкват основен принцип на ЕС – този на правото на различно мнение.

Намери ни във facebook