Елена Йончева ексклузивно  за скандалите с ЧЕЗ, войната ГЕРБ-БСП и драмата с патриарха на Русия!

По-рано днес от парламентарната група на ГЕРБ поискаха цялостно разсекретяване на стенограмата от разговора между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. По-късно от президентството отговориха, че разговорът не е бил засекретен. В пленарна зала днес страстите се нагорещиха до червено, след като депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски извади декларация, в която се твърди, че именно съпругата на Станишев отговаря за прессъобщенията на ЧЕЗ от страна на „Инерком“, с което обвини БСП в партийна следа по сделката. Вижте какво обясни по тези въпроси пред депутатът от БСП Елена Йончева: 

– Г-жо Йончева, какво мислите за искането на ГЕРБ да се разсекрети разговорът между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил, за който по-късно стана ясно, че изобщо не е бил засекретен? 

– Президентът Румен Радев обяви своята позиция по време на реч на 3-ти март.

Ако целта е да се отклони вниманието от обществената реакция по темата за ЧЕЗ, би трябвало по-скоро да се поиска разсекретяване на стенограмата от срещата на Борисов и Бабиш. Би било много интересно какво ще научим от нея. Ако искат да отговорим на обществения интерес и да защитим българите, нека се поиска и разсекретяване на стенограмата от срещата между Борисов и Гинка Върбакова. Това е информация, която би била доста интересна за българската общественост. 

– По-рано днес народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски изкара декларация, с която обвини БСП, че има партийна следа в сделката с ЧЕЗ в лицето на Моника Йосифова, която е разпратила прессъобщение до медиите. Истина ли е, че става въпрос за съпругата на Сергей Станишев? 

– Това са пълни глупости. Освен, че са глупости, не мога да разбера как един народен представител, в случая от ГЕРБ, може да излезе и да разпространява такава фалшива новина, и то от трибуната на народното събрание като изявление на ГЕРБ. 

Не мога да ви кажа коя е въпросната Моника Йосифова, но не става въпрос за съпругата на Сергей Станишев. 

Всеки може да направи подобно нещо. Пробвайте да изпратите мейл и от мое име – ще стане. Както може и някой от ваше име да го направи. 

Да се използва народното събрание, за да се разпространяват клюки, това е принизяване на институцията. Ние се превръщаме в една жълта медия тук. 

Преди броени минути стана ясна и официалната позиция на БСП по този въпрос, за която можете да прочетете повече тук.
 


Спас Гърневски атакува много остро БСП заради сделката за ЧЕЗ 

– Какво мислите за вътрешнопартийните скандали на ОП?

– Очевидно имат проблем, но за това трябва да попитате тях. 

– Трябва ли Валери Симеонов да се извини за думите си към руския патриарх? 

– За мен, начинът по който Валери Симеонов разсъждава и действа е непонятен. Дори и да се извини, и да не се извини, неговият образ остава непоклатим. 

Намери ни във facebook