И това доживяхме! Директорка на гимназия влиза в затвора! Вижте шокиращата причина!

Шуменският окръжен съд потвърди ефективната присъда от 1 година лишаване от свобода директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство-Велики Преслав.

 

53-годишната Владимира Николова е лишена и от право да заема длъжността директор в системата на българското образование.

Николова е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав за длъжностно присвояване на 13 208 лева. Престъплението бившата вече директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство е извършила в периода от 29 май 2006 до 25 февруари 2009 г.

като продължавано деяние.

Владимира Николова вече е осъждана. Призната е за виновна за документно престъпление, извършено от нея като директорка на гимназията. Преди да получи ефективното наказание по това досъдебно производство, тя е била призната за виновна и осъдена за друго длъжностно присвояване на средства на гимназията. За престъплението тя е получила условно наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Чака се решение на въззивната инстанция след протест на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго производство за длъжностно присвояване, което се води срещу Николова. Ефективната присъда на Владимира Николова, потвърдена с решение на Шуменския окръжен съд, е влязла в сила.

Намери ни във facebook