БЪЛГАРИЯ ПОЧЕРНЯ! Ученик се самоуби с пушката на баща си, но причината ни вцепени! Младите са застрашени!

17-годишен ученик от Русе се е застрелял с ловна пушка навръх националния празник 3 март, пише в. „Телеграф“. Майки в затворена фейсбук група са категорични, че детето е играло опасната игра „Син кит“.

„Има наистина такъв случай, в момента работим по него.

Разследват се всички възможни версии, но не мога да ви кажа повече, каза директорът на Областната дирекция на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов. След един месец Мартин, който е единствено дете на родителите си, е трябвало да навърши 18 години.

Открит е от близките си да лежи прострелян с ловната пушка на баща си в семейния им апартамент. Бил е ученик в 11 клас в Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“ в Русе.  След 7 клас бил приет в една от най-желаните специалности – в паралелката по системно програмиране. Бил е на училище до 26 февруари, след което в Русе бе обявена дървена ваканция заради силния снеговалеж.  „Съучениците му е преподавателите му не са забелязали да е имал странно поведение. В шок сме от случилото се, защото е нямало никакъв знак, че нещо го тормози. Имаше хубав успех, добро поведение… На тази възраст не вярвам причината да е в играта „Син кит“, може да е някоя нещастна любов, не знам…“, казва директорката на школото Надежда Русева.  Майката на момчето е пуснала на 4 март есемес на класната, че синът й се е самоубил. След това от училището я търсили, но жената не отговаряла. Погребението е било на 7 март.  „Майки, темата е „Син кит“, – „Предизвсикателства“ или както там е модерно в момента.

Говорете с децата си, пазете ги, наблюдавайте ги, молете се дори, но ги пазете!, апелира в затворената фейсбук група „Майките на София“, жена, която се представя с името Анна. 

Намери ни във facebook